06 sep 2016

Informatiecentrum gesloten

Het informatiecentrum is vanaf 1 september gesloten.
 
Voor dringende vragen omtrent glasvezel kunt u een e-mail sturen naar info@eerselverbonden.nl of contact opnemen met de Gemeente Eersel.  Voor het afsluiten van een glasvezelabonnement verwijzen wij u naar www.eindelijkglasvezel.nl

 


 

02 mei 2016

Projectperiode nogmaals verlengd.

De projectperiode is verlengd tot en met 1 september 2016. Meld u nu aan voor een glasvezelaansluiting in Categorie 3-A. Doe mee en zorg dat de benodigde 60% gehaald wordt zodat ook het buitengebied van de Gemeente Eersel voorzien wordt van glasvezel en gebruik kan maken van deze supersnelle verbindingen.
 
Uiteraard kunt u zich ook nog aanmelden voor Categorie 2.
 

25 mrt 2016

Categorie 3a verlengd

Afgelopen week, 22 maart, was de laatste dag dat iedereen in 3a kon inschrijven voor een aansluiting op het glasvezelnetwerk in Eersel.

Verlenging tot 22 april
Na de inventarisatie is gebleken dat voor een aantal uitlopers in het gebied de grens van 60% zo goed als, of helemaal gehaald is. Echter voor het totale gebied is het doel van 60% nog niet gehaald. Daarom is de periode van inschrijving met een maand verlengd tot 22 april.

Uitlopers die achter blijven
De komende maand gaan we, samen met de bewoners van de uitlopers waar de 60% nog niet is gehaald, proberen ook in deze uitlopers de 60% grens te bereiken. Daarbij is het essentieel dat bewoners uit deze uitlopers opstaan en hun medebewoners benaderen om een keuze voor glasvezel te maken. We gaan daarvoor iedereen nog een keer actief benaderen. 

Bedankt voor uw inschrijving
Voor nu willen we iedereen die al ingeschreven is, bedanken voor deze stap die ons allen dichter bij aansluiting van het verre buitengebied gaat brengen. 

18 feb 2016

Gemeentelijke onderscheiding voor Alje Brouwer

Op dinsdag 16 februari heeft Burgemeester Thijs-Rademakers de Parel van de Kempen uitgereikt aan buurtcoordinator in categorie 2, Alje Brouwer. Mede door zijn inzet in het Oeyenbos, is daar ruim 80% aangesloten op glasvezel. De uitreiking ging vooraf aan de informatieavond voor categorie 3a, waar bewoners nu ook de gelegenheid hebben te kiezen voor een glasvezelaansluiting. 

26 jan 2016

Aanbod categorie 3A op de mat

Vandaag valt bij 222 woningen in categorie 3a het aanbod op de mat om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk in de gemeente Eersel. Het buitengebied categorie 3, is opgedeeld in 3A en 3B. Iedereen in 3A betaalt een eenmalige eigen bijdrage. De eenmalige eigen bijdrage in de aansluitkosten voor 3A is € 2996,00 incl. BTW. In plaats van het betalen van de eenmalige aansluitkosten, is ook een lening per maand mogelijk. Deze lening is € 26,46 per maand incl. BTW. 

Voorwaarden
Om het project door te laten gaan, moet minimaal 60% van de bewoners in categorie 3A mee doen onder de volgende voorwaarden: 

Men dient voor 22-3-2016 de aansluitovereenkomst te ondertekenen. 
Men sluit voor 22-3-2016 een contract met één van de providers af.  Dit is een voorlopig contract. Mocht het project niet door gaan, dan vervalt dit contract.
Men is zelf verantwoordelijk voor het graven van een gleuf voor de aan te leggen glasvezelkabels vanaf de erfgrens tot aan de woning.

De ondertekende overeenkomst(en), inclusief een kopie van een geldig legitimatiebewijs kunnen worden opgestuurd naar:

Gemeente Eersel, Postbus 12, 5520 AA Eersel.
Men kan ze ook afgeven aan de balie op het gemeentehuis aan de Dijk 15 In Eersel.
 

 

23 okt 2015

De Kempen bij 21 slimste regio's van de wereld

Mede dankzij Eersel Verbonden, de beschikbaarheid van glasvezel is een belangrijke graadmeter, is De Kempen genomineerd voor de slimste regio van de wereld! Het feit dat ook het buitengebied in de gemeente Eersel ontsloten wordt op glasvezel draagt alleen maar bij aan de volgende stap in deze nominatie om gekozen te worden tot slimste regio van de wereld. 

Meer informatie op: https://www.intelligentcommunity.org/ 

14 jul 2015

Planning huisaansluitingen categorie 2 aangepast

De planning voor de huisaansluitingen in categorie 2 is gewijzigd. Oorzaak is de vertraging die al eerder is ontstaan door vervuilde grond in het buitengebied. De impact van de vervuiling blijkt groter te zijn dan vooraf ingeschat, waardoor de planning aangepast is. 

Zodra uw woning ingepland is, wordt dit een maand voorafgaand aan de aansluitdatum bekend. U ontvangt hiervoor een brief van Reggefiber met de datum. De datum is ook te bekijken via  deze postcode check. Als deze datum verder weg ligt dan een maand, krijgt u nog geen specifieke datum. Mocht u toch willen weten wanneer uw woning grofweg aan de beurt is klik hieronder voor het overzicht of bezoek ons informatiecentrum aan de Markt 29. Indien u niet aanwezig bent door vakantie, kunt u de datum verzetten door te bellen met het telefoonnummer van aannemer Van De Donk: 088 3131060.
 
Namens alle betrokken partijen bedankt voor uw begrip. 

Bekijk de aangepaste planning

16 jun 2015

Eerste huisaansluiting buitengebied

Op maandag 15 juni is de eerste huisaansluiting gemaakt in het buitengebied. Dankzij de gastvrije bewoners in het buitengebied van Knegsel, kon aannemer Vd Donk de aansluiting maken. Samen met Burgemeester Thijs en Wethouder Sjouw werd de glasvezel aangesloten in de woning. Daarmee werd het startsein gegeven voor het aansluiten van alle woningen met een aansluitovereenkomst in categorie 2, het buitengebied rondom de kernen. 

09 jun 2015

Aanleg glasvezel, werken in verontreinigde grond

Van de website van de gemeente Eersel www.eersel.nl 

In onze gemeente wordt momenteel een glasvezelnetwerk uitgerold door de Gebroeders Van de Donk in opdracht van Reggefiber.

Tijdens de voorbereiding van de graafwerkzaamheden is door onderzoek in kaart gebracht waar er sprake is van verontreinigde grond. Bij het werken in verontreinigde grond is het van belang dat er aandacht wordt besteed aan de veiligheids- en gezondheidsaspecten. De komende tijd kunt u in de gemeente op verschillende locaties zien dat er maatregelen worden getroffen om op een zorgvuldige manier te werken in verontreinigde grond. Deze maatregelen bestaan onder andere uit het afzetten van de graaflocatie door middel van hekken of afzettingslint en het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen door de medewerkers (zoals een witte of blauwe saneringsoverall).

Meer informatie

Meer informatie over glasvezel in Eersel vindt u op www.eerselverbonden.nl of www.eindelijkglasvezel.nl. Voor specifieke vragen over de planning en het gebruik van glasvezel kunt u terecht bij Eersel Verbonden. U bent van harte welkom in het informatiecentrum op de Markt 29 in Eersel. U kunt Eersel Verbonden bereiken op telefoonnummer (0497) 700208 of stuur een mail naar info@eerselverbonden.nl.

Voor specifieke vragen of klachten over de aanleg, neemt u contact op met aannemer Gebroeders Van de Donk. Tijdens kantooruren kunt u bellen naar 088-3131060. Ook is het mogelijk om via de mail contact op te nemen:eersel@mijnglasvezelaansluiting.nl.

30 apr 2015

Eersel op Intelligent Community Forum (ICF)

Mooi verslag van Norman Jacknis van het ICF over zijn werkbezoek aan Eersel inzake innovaties op het gebied van smart farming, en die hebben we in Eersel. 

Klik hier

 

01 apr 2015

Informatieavond beveiliging en zorg via glasvezel

Veiliger wonen en zorg op afstand via glasvezel

Hoe weet ik in het buitenland of mijn woning veilig is?
Hoe kan ik als ik gevallen ben mijn buren waarschuwen?
Waarom heb ik daar een goede internetverbinding nodig?

Deze en andere vragen komen aan bod op een speciale informatieavond over buurtbeveiliging, zorg op afstand en apparaten in je woning die verbonden zijn met internet.

Deze avond wordt georganiseerd door Buurtvereniging De Molenakkers en de KBO Eersel in samenwerking met Eersel Verbonden op donderdag 28 mei.

De avond start om 19.30 in De Eikenburg in Eersel. De toegang is gratis. U bent van harte welkom, vanaf 19.00 is de zaal geopend en staat de koffie klaar. 

12 jan 2015

Veel interesse voor opening glasvezel centrale

Afgelopen zaterdag, 10 januari, hebben we veel mensen mogen ontvangen in de Leenhoef in Knegsel. Na een korte presentatie van Eersel Verbonden, gingen mensen vanuit de Leenhoef in groepjes naar de glasvezel centrale, een stukje verderop aan de Pastoor Eykenweg. In de Leenhoef waren vier providers (OnsBrabantNet, KPN, Telfort en XS4all) aanwezig om mensen te informeren over hun aanbiedingen. Ook was aannemer Van de Donk aanwezig en kon men zien hoe een glasvezel werkt met lasers en kon er zelfs glasvezel aan elkaar gelast worden. Kortom; een zeer geslaagde en erg interessant dag. Voor de mensen die niet in de gelegenheid waren; we organiseren later in het project nog zo'n evemenent. Dus schrijf in voor onze nieuwsbrief, dan wordt u daar automatisch van op de hoogte gehouden. 

08 jan 2015

Openstelling wijkcentrale Knegsel

Op zaterdag 10 januari is iedereen uit de gemeente Eersel vanaf 11.00 uur welkom in de Leenhoef in Knegsel voor meer informatie over de aanleg en het gebruik van het glasvezelnetwerk dat aangelegd wordt. Er is de mogelijkheid om een glasvezelcentrale van binnen te bekijken. Ook presenteert Eersel Verbonden meer over het lokale gebruik van glasvezel en is een aantal providers aanwezig. U bent van harte welkom in de Leenhoef, Het Groen 18 in Knegsel. 

19 dec 2014

Aanleg categorie 2 start al snel in 2015

Er gaat veel moois uw kant op komen in 2015, want de aanleg van glasvezel in uw gebied gaat nu definitief door. Dat betekent dat iedereen die de overeenkomst met de gemeente heeft gesloten, zijn woning zal laten gaan aansluiten op glasvezel. En dat is nog maar het begin, want in 2015 komen er mooie, lokale diensten via het glasvezelnetwerk naar u toe!

Uit een net binnen gekomen bericht blijkt dat Reggefiber een fout heeft gemaakt in de verzending van de aansluitbrief voor de kernen. Er is een aantal adressen uit categorie 2 meegenomen, dat is onjuist. Mocht u een brief van Reggefiber ontvangen hebben, beschouw deze dan als niet verzonden. Namens Reggefiber excuus voor deze fout.

Planning

De planning staat nog niet definitief vast, maar we kunnen u al wel het volgende aangeven. Waarschijnlijk gaat de aannemer begin maart al starten met het aanleggen van de hoofdverbindingen in Knegsel, waar het hoogste aantal aanmeldingen is binnen gekomen. Daarna volgen Eersel, Steensel, Duizel, Vessem en Wintelre. Medio april wordt al gestart met de huisaansluitingen, en de verwachting is dat eind juni alle woningen met een overeenkomst zijn aangesloten. 

We wensen u fijne feestdagen en een goed begin van 2015!

02 dec 2014

Categorie 2 gaat door!

De aanleg voor categorie 2 gaat door!

We zijn enorm blij u te kunnen melden dat de aanleg, mede door u, in categorie 2 gaat starten. Ook willen we onze dank richting Reggefiber, de Gemeente Eersel en al onze buurtcoördinatoren uitspreken die dit mogelijk hebben gemaakt. 
--------------------
Uit het persbericht van de gemeente: 
Het glasvezelnetwerk in het buitengebied in Eersel gaat er komen, daar zijn het college van gemeente Eersel en Reggefiber het over eens. Dankzij de inzet en extra acties van ‘Eersel Verbonden’ is het doel bijna bereikt. Daarom heeft Reggefiber voldoende zekerheid dat het glasvezelnetwerk rendabel kan worden aangelegd. 
 
Voor gemeente Eersel is het een opsteker. Wethouder Liesbeth Sjouw is enthousiast over de bereikte overeenstemming van het college met Reggefiber: “Ik ben blij dat de mensen in categorie 2 niet teleurgesteld worden. Nu de aanleg in categorie 2 doorgang vindt, kunnen we verder kijken naar de aanleg in categorie 3. Van de 396 huishoudens in categorie 3 hebben reeds 150 huishoudens gekozen voor een abonnement bij een serviceprovider”. Wel merkt de wethouder op dat de gemeenteraad van Eersel nog akkoord moet gaan met een gewijzigde overeenkomst. De verwachte behandeling van het voorstel door de gemeenteraad is op 16 december 2014. 

17 nov 2014

Draagvlak voor glasvezel in categorie 2

Nadat we alle aanmeldingen die tot nu toe binnen zijn gekomen, geteld hebben is de conclusie dat we de 50% niet gehaald hebben.

Draagvlak

Met deze informatie zijn de betrokken partijen in gesprek gegaan, waarbij het uitgangspunt was om te komen tot het aansluiten van categorie 2. Dat uitgangspunt blijft overeind, ondanks de niet behaalde doelstelling. Een punt dat daarin heeft meegespeeld, is dat we van buurtcoördinatoren en bewoners de terugkoppeling hebben gekregen dat bepaalde postcodes niet in de lijst thuis horen en dat die het percentage negatief beïnvloeden.

Op dit moment wordt er door alle betrokken partijen hard gewerkt om dit te gaan realiseren. We doen er alles aan om zo snel mogelijk te kunnen gaan starten met aanleggen. Tot die tijd blijven we mensen oproepen glasvezel aan te vragen. Dat betekent ook dat men gebruik kan blijven maken van het aanbod van de gemeente een lening af te sluiten voor de eenmalige bijdrage in de aansluitkosten. Gezien het draagvlak dat er al is en de steun van een groot aantal buurtcoördinatoren blijven we ons inzetten om de mensen die nog niet voor glasvezel hebben gekozen, alsnog te overtuigen van het nut van glasvezel voor het buitengebied. En dat heeft vooral met leefbaarheid te maken.

Leefbaarheid in het buitengebied

We hebben de afgelopen periode veel mensen die twijfelen gesproken. We kregen reacties van mensen die zeggen; “Het is niet eerlijk dat wij zo veel bij moeten betalen, in de kernen is het gratis.” Of mensen die simpelweg het bedrag te hoog vinden. Ondanks het feit dat we deze reacties begrijpen, hebben we niet gehoord: ik wil geen glasvezel. We roepen dan ook toch iedereen nog een keer op hun besluit te heroverwegen en ook nog eens te kijken naar hun huidige kosten voor Internet, TV en telefonie. Vaak blijkt dat men voor bijna hetzelfde bedrag of soms iets meer een glasvezelverbinding heeft met meer kwaliteit en meer keuze. Denk ook aan de mogelijkheden van zorg op afstand via glasvezel, als Lunetzorg haar zorgcentrale op het glasvezelnetwerk gaat koppelen. Of heeft u een gezin met kinderen? Vergroot de leefbaarheid in het buitengebied van u en uw kinderen, die echt een goede internetverbinding nodig hebben voor school. Binnenkort zet Eersel Verbonden bijvoorbeeld E-teacher in het licht, een mooi initiatief waarbij kinderen op afstand via video en schermdeling bijles en studiebegeleiding kunnen krijgen.

En let wel; elke woning in Eersel ontvangt dezelfde bijdrage om aangesloten te worden, ook het buitengebied. Dat daar de graafafstanden zo groot zijn, waardoor een eigen bijdrage noodzakelijk is, dat kunnen we niet veranderen en dat gaat ook niet veranderen. Dus laat deze kans om aangesloten te worden niet lopen, de komst van glasvezel is essentieel voor uw leefbaarheid in het buitengebied. We gaan, zodra de aanleg gestart is voor categorie 2, zo snel mogelijk verder met categorie 3, waar al meer dan 40% een voorlopig contract heeft gesloten.

Laat ook uw woning aansluiten op glasvezel. Download hier de Overeenkomst tot aansluiting en eventueel de Overeenkomst van geldlening, indien u het bedrag van € 2500 wenst te lenen via de lening van de gemeente.

Stuur de documenten gratis (een postzegel is niet nodig) op naar: Eersel Verbonden Antwoordnummer 1094 5670 ZX Nuenen

30 sep 2014

Bijdrage in de aansluitkosten voor categorie 2 bekend

De hoogte van deze eigen bijdrage in de aansluitkosten voor categorie 2, het buitengebied rondom de kernen, is bekend. De bewoners in dit gebied kunnen een glasvezelaansluiting laten aanleggen door Reggefiber indien zij een eenmalige eigen bijdrage voldoen van € 2.500,-. Dit bedrag kan eenmalig, maar ook via een lening van € 23,40 per maand, worden betaald. Hierdoor wordt glasvezel al mogelijk vanaf € 61,00 per maand inclusief een pakket met bellen, internet en televisie. Tot 24 oktober hebben  mensen in het buitengebied de mogelijkheid te reageren op dit eenmalige aanbod. Op 7 oktober is er om 19.30 een informatieavond voor het buitengebied in de Höllekes in Steensel, of kom 16 oktober om 19.30 naar D’n Boogerd in Vessem.

Meer informatie en alle relevante documenten vindt u op de website van de gemeente Eersel

 

23 sep 2014

Eerste schop in de grond in Steensel

Op maandag 22 september heeft wethouder Sjouw van de gemeente Eersel de eerste schop in de grond gezet om de start van de aanleg van glasvezel te vieren. Samen met de burgemeester Anja Thijs-Rademakers en de directeur van Reggefiber Bert Nijboer werd het startsein voor de aanleg gegeven. 

10 sep 2014

De aanleg is gestart!

De aanleg van glasvezel voor de kernen Eersel, Duizel, Steenstel, Knegsel, Vessem en Wintelre is van start gegaan. Reggefiber laat in gemeente Eersel het glasvezelnetwerk aanleggen door aannemer Gebroeders Van de Donk. Elke woning in de kernen (categorie 1) krijgt de beschikking over een gratis glasvezelaansluiting, ook als er geen abonnement is afgesloten bij één van de providers. Het blijft natuurlijk mogelijk om een abonnement af te sluiten bij één van de glasvezelproviders. 

De komende vier weken zullen de aanleg werkzaamheden vooral plaatsvinden in de kern van Steensel. Op deze website treft u een globale planning aan voor de werkzaamheden per kern. Voor specifieke vragen over de planning en het gebruik van glasvezel kunt u terecht bij Eersel Verbonden. U bent van harte welkom in ons informatiecentrum op de Markt 29 in Eersel. Daarnaast kunt u ons ook bereiken op telefoonnummer: 0497 700208 of per mail via info@eerselverbonden.nl.? Schrijf u op deze website in ieder geval altijd in voor de nieuwsbrief van Eersel Verbonden, dan blijft u op de hoogte van de voortgang van de aanleg.

Voor specifieke vragen of klachten over de aanleg kunt u contact opnemen met aannemer Gebroeders Van de Donk. Tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer 088-3131060. Tevens is het mogelijk om uw vraag en/of klacht door te geven via de e-mail, eersel@mijnglasvezelaansluiting.nl.

19 aug 2014

Doelstelling voor buitengebied (categorie 2) gehaald!

We hebben de doelstelling voor het buitengebied (categorie 2) met Eersel Verbonden ook gehaald. Meer dan 50% heeft een voorlopig contract gesloten! Nu de laatste stap naar duidelijkheid over de eigen bijdrage in de aansluitkosten. We verwachten daar binnenkort meer informatie over te hebben.

15 jul 2014

Openingstijden aangepast vanwege vakantieperiode

Tijdens de vakantieperiode zijn we beperkt open. Tot 26 augustus zijn we alleen op dinsdagmiddag open van 13.00 tot 17.00 uur. Daarna zijn we geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. 

09 jul 2014

Aanleg van glasvezel in Eersel na de zomervakantie van start!

We hebben de doelstelling voor de kernen (minimaal 30% contracten) gehaald. Voor het buitengebied grenzend aan de kernen, categorie 2, worden nu de laatste orders verwerkt. De verwachtingen zijn positief en we verwachten ook daar het benodigde percentage (minimaal 50% contracten) te halen. Dat betekent dat de aanleg van het glasvezelnetwerk in de kernen Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre en Knegsel na de zomervakantie gaat starten. We gaan nu ook met categorie 3 (buitengebied verder van de kernen af) aan de slag door iedereen te informeren over de voorwaarden om aangesloten te worden. 

02 jun 2014

Hoe wordt glasvezel aangelegd?

Laatste nieuws

01-01-1970


Lees meer

Contact

Webbees